Haha przyznaję się bez bicia, że niestety odgórnie profesorek od nas wymaga na pierwszym semestrze studiów scanf_s xD Generalnie styczność z programowaniem miałem, z reszta z Pańskimi kursami zaczynałem, ale tutaj ten scanf_s (a bardziej srodowisko Visual Studio o czym zaraz), zżera mi dużo nerwów i czasu, który wolałbym przeznaczyć na bawienie się programowaniem appek android itd...
Ten problem o który pytałem, już rozwiązałem, ale pojawił się nastepny, gdy chciałem na luzaku napisać kod ten sam tylko z zapisywaniem do tablicy i wypisywaniem z niej, co zakładam, że będzie na następnych laborkach (profesorek mówił, że będzie coś podobnego, ale z tablicami). I co się okazało? że kod, który tutaj podlinkuję, w VisualStudio, którego używamy na uczelni, nie kompiluje się, a o to screen z debuggera:

A znowu ten sam kod (no może dokładnie nie ten sam, bo znowu zamieniłem scanf_s na scanf, ale jednak te najistotniejsze fragmenty dla błędów są takie same), wrzucony do devcpp kompiluje się bez problemu i śmiga pięknie...

Jakieś rady, o co może chodzić? Czy może wziąć się za radykalne środki i ukatrupić profesorka, za to, że wymaga od nas Visuala (jakby chociaż Code::Blocks nie mógł być, z którym nigdy nie miałem problemów :O)?
Oto kodzik:
http://wklej.org/id/3284293/
Za wszelkie rady serdeczne dzięki <3
Edit. No tak, po prostu kompilator powiązany z Visualem, nie przepuszcza tworzenia tablicy w ten sposób, tylko trzeba zadeklarować rozmiar stałą... Po stworzeniu zmiennej const int a i przypisaniu do niej zmiennej ile i tak nie działa