Witam mam problem z zadaniem z podręcznika :
Napisz program, w którym w 15-elementowej tablicy całkowitej zawierającej liczby losowe z przedziału [0;10] szuka elementów występujacych najrzadziej i najczęściej. Jeśli takich wartości jest w tablicy więcej niż jedna, powinien zostać wyświetlony komunikat informujący, że w tablicy takiego elementu nie ma, w przeciwnym razie należy wypisać znaleziony element.
Początek mam taki :
#include <iostream>
#include <ctime>
#include <cstdlib>
using namespace std;
int main()
{
int tablica[15];
srand(time(NULL));
for (int i=0;i<=10;i++)
{
tablica=rand()%11;
}
i dalej już nie wiem co robić.
Zadanie z podrecznika
Re: Zadanie z podrecznika
Stwórz tablicę w której będziesz przechowywał powtarzalność tych elementów, jeśli element się powtórzy to po prostu podnieś wartość o 1. Musisz skorzystać z pętli.
a mógłbyś mi to pokazać jak to ma być bo nie za bardzo kojarzę ?
Tu nie ma co kojarzyć, ja sam tego nie kojarzę 
Tu musisz tworzyć. W programowaniu nie robisz czegoś z pamięci, tylko starasz się wytworzyć z pomocą języka, który się poznaje np. algorytm, który właśnie próbujesz napisać.
Próbuj, kolejne kroki pokazuj, a ja mogę sugerować co dalej. Ew. zapytaj co dokładnie nie rozumiesz.

Tu musisz tworzyć. W programowaniu nie robisz czegoś z pamięci, tylko starasz się wytworzyć z pomocą języka, który się poznaje np. algorytm, który właśnie próbujesz napisać.
Próbuj, kolejne kroki pokazuj, a ja mogę sugerować co dalej. Ew. zapytaj co dokładnie nie rozumiesz.