Dobra niech będzie wytłumacze co i jak dokładnie.
No więc chcę zrobić taki mechanizm:
user wrzuca pliki włącza setup, dam skrypt sprawdza czy na serwerze są odpowiednie pliki m.in config.php następnie krok 2 user wpisuje adres bazy danych itp itd i wtedy to zapisywane jest do pliku config.php próba połączenia itp i następne kroki, i teraz moim problemem jest to aby zabezpieczyć te kroki tak aby user MUSIAŁ przejść najpierw krok 1 czyli sprawdzanie plików bo bez sensu jest przechdodzenie do kroku 2 jeśli brakuje plików np tego config.php
Maskowanie paska adresu.
Re: Maskowanie paska adresu.
No to w czym problem, aby połączenie z bazą danych było zanim user wrzuci pliki i wtedy stworzyć przypisanie do niego nie jako USER tylko TYMCZASOWY wizytator strony i tak jak mówiłem wcześniej trzymać jego kroki przypisane do tego tymczasowego wizytatora?
Najlpiej by było jakbyś ściągnął sobie paczke php fusion i tam zobaczył na proces instalacji, właśnie o cos takiego mi chodzi
Albo czekaj masz tutaj sobie sprawdź
http://your-website.cba.pl/setup.php
http://your-website.cba.pl/setup.php
Nie rozumiem co za różnica w kturym etapie tworzysz baze danych ? generalnie wydaje mi sie ze baza danych powinna byc stworzona , i generalnie mogl bys dodawac tylko odpowiednie tabele / wiersze , bo chcesz za kazdym razem tworzyc baze danych ? kazda baza danych dla kazdego innego uzytkownika ? przeciesz to czy stworzysz baze w 1 pkt , bez zadnych zapytan , i dopiero w drugim pkt wyslesz jakies zapytania , to tak jak bys stworzyl wszystko w drugim pkt , co za roznica
, moze po prostu zrob jakas zmienna licznik , ktora bedziesz zwiekszal
Edit:
Tam jest przeciesz tylko tworzenie bazy danych , do odpowiedniego uzytkownika , a pewnie ten caly php fusion ma swoja baze danych , (poza tymi ktore tworzysz) w ktorym przechowuje takie informacje , stworz baze danych , jedna glowna , do ktorej nie bedziesz dawal dostepu z instalatora
Edit:
Tam jest przeciesz tylko tworzenie bazy danych , do odpowiedniego uzytkownika , a pewnie ten caly php fusion ma swoja baze danych , (poza tymi ktore tworzysz) w ktorym przechowuje takie informacje , stworz baze danych , jedna glowna , do ktorej nie bedziesz dawal dostepu z instalatora
Nic Cię nie ogranicza do zrobienia tego co mówiłem od początku.
@Lenson widze, że nie do końca rozumiesz o co mi konkretnie chodzi, dobra ale nie chce mi sie już tłumaczyć. Zrobię po swojemu.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.