Rozbity layout IE 6.0

Wszystko o tworzeniu stron w języku X(HTML) i CSS
mar3
Bywalec
Bywalec

Rozbity layout IE 6.0

Post przez mar3 »

Witam,
mam problem z rozwijanym menu w CSS w IE6. Ja wiem, że w IE6 nie będzie się rozwijało, ale w IE6 rozjeżdża mi się layout tego menu. Pod innymi przeglądarkami wszystko jest ok. Moja strona to http://www.programy.cal.pl/ .
Morfidon
Administrator
Administrator

Re: Rozbity layout IE 6.0

Post przez Morfidon »

Szukanie błędu, który powodowany jest przez IE6 w już gotowym projekcie jest jak szukanie igły w stogu siana, jeśli chcesz uniknąć takich błędów to najlepiej debugguj stronę podczas pisania, wtedy będziesz wiedział przynajmniej, gdzie szukać błędu / ów. Reasumując zacznij pisać menu od początku jeśli Ci zależy na IE 6.0 i krok po kroku odświeżaj stronę.
Lenson
Bywalec
Bywalec

Post przez Lenson »

Ja już nawet nie sprawdzam wszystkiego na ie6 , bo kto w tych czasach tego uzywa ? .... To powinno byc zakazane ;S jedyne co mogl bym zrobic to jak wykryje ie6 to walnac komunikat zeby odinstalowal ta przegladarke
mar3
Bywalec
Bywalec

Post przez mar3 »

Lenson napisał(a):Ja już nawet nie sprawdzam wszystkiego na ie6 , bo kto w tych czasach tego uzywa ? .... To powinno byc zakazane ;S jedyne co mogl bym zrobic to jak wykryje ie6 to walnac komunikat zeby odinstalowal ta przegladarke
U góry strony zrobiłem baner informujący, że powinno się zaktualizować przeglądarkę(Jeśli ktoś korzysta z IE6). Ja też uważam, że z IE6 nie powinno się korzystać, ale ludzie dalej korzystają. Ja mam np. w szkole. Tutaj jest statystka ile osób korzysta z IE6: http://www.dobreprogramy.pl/Microsoft-c ... 23638.html .
Lenson
Bywalec
Bywalec

Post przez Lenson »

35% prawie w chinach ;O i oni mają tak rozwiniętą gospodarke ;o
Morfidon
Administrator
Administrator

Post przez Morfidon »

Według moich statystyk na videkours.pl w tym miesiącu ~0,53% osób korzystało z IE 6.0.
Post Reply