Masz pomysł?

Masz jakieś pomysły? sugestie? Podziel się!
Post Reply
Morfidon
Administrator
Administrator

Re: Masz pomysł?

Post przez Morfidon »

dragon napisał(a):Dystrybutorzy gier często na swoich stronach dają możliwość zarejestrowania produktu.
Klient dzięki temu zyskuje jakieś bonusy.
Tak sobie myślę może dodatkowe filmy, zniżka na inne kursy :D
Przy zakupie przez nowy sklep:

http://videokurs.pl/kurs-c.php

na razie dostępny tylko z podstron, można założyć konto i zapisać się do Newslettera. Co jakiś czas mam zamiar wysyłać do stałych Klientów rabaty etc.

Dobry pomysł z dodatkowymi filmami, jakie filmy bonusowe by Was interesowały?
dragon
Początkujący
Początkujący

Post przez dragon »

Dobry pomysł z dodatkowymi filmami, jakie filmy bonusowe by Was interesowały?
Np. bardziej zawansowane opcje komplikatora ==> Narzędzia ==> Opcje komplikatora.
Ewentualnie code blocks może jakieś wprowadzenie, wskazanie róźnic miedzy devcpp a code clocks :D

---------------------
Ja aktualnie w ramach odstresowania się od podstawowego video kursu c++ poświeciłem 2 dni na ten kurs allegro
http://www.easykoder.vot.pl/tutoriale/allegro O dziwo wiele rozumię ;)
Zauważyłem że devcpp jest lepiej przystosowany do allegro niż code blocks. Ale to nie tylko ja zauważyłem bo w kilku miejscach w internecie też znalazłem to spostrzeżenie.
Ale ja jestem początkujący więc prosze się mna nie sugerować :P
BW.
Nowicjusz

Post przez BW. »

Witam,

od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem kursów HTML/CSS, php i mysql. Dotychczas kończe HTML i CSS oglądać. Nie jestem osobą która styka się ze środowiskiem stron internetowych po raz pierwszy (http://lajty.pl/ - teraz widze przekoczony transfer.. w końcu to prawie 10 tys zarejestrowanych userów, wiec trzeba kupic jakiegoś dedyka/vps-a+ nie wiem czy mozna podawac linki, jesli nie to prosze o skasowanie). Przy mojej stronie związana(juz jej nie prowadze) była praca z serwerami gier czyli środowisko linuxa, oraz bezpośrednio z modyfikacjami do gier z silnikiem HL1 pisane w pawn-ie jako pluginy do AMX mod X blablabla.. Zmierzając do sedna, przez te 1,5 roku atakowano moja strone nie raz, z poczatku kiedy nie znalem sie prawie wcale na prowadzeniu strony miałem to forum na phpbb by przemo, pierwszy problem to boty na forum, później pojawił się włam do bazy danych poprzez słabo zabezpieczone narzedzie internetowe zwiazane z serwerem gry, no i kilka innych ataków, które gdyby nie regularne kopie bazy danych doprowadziłyby do szybkiego upadku witryny. Ostatecznie forum pracuje na silniku IPB 3.xx, w którego zabezpieczenia są na o wiele wyższym poziomie co zredukowało możliwości ataków dla przeciętnych "hakerów". Każda osoba prowadząca strone internetową powinna od samego początku interesować się zabezpieczeniem jej. Twoje kursy skierowane są do ludzi którzy dopiero "wchodzą" do internetu, więc może nakręcisz kurs odnośnie zabezpieczeń stron opartych na php/mysql, uświadomisz jakiego typu są to zagrożenia, sql injection itd. Jak działają (nie mówię o poradniku hakera tylko o takim ogólnym scharakteryzowaniu;] ), oraz co zrobić, żeby zamknąć jak najwięcej tych "furtek" dla hakera.

Pozdrawiam,
Bartłomiej Wilbik
Morfidon
Administrator
Administrator

Post przez Morfidon »

Myślę, że jest to dobry pomysł :) Aczkolwiek w planach jest już dużo kursów, także raczej się taki kurs szybko nie pojawi.

No i jakby nie było trzeba pamiętać, że na każde zabezpieczenie znajdzie się sposób ;)

Pozdrawiam
Lenson
Bywalec
Bywalec

Post przez Lenson »

Mam pomysł na kurs Delphi z obsługą bazy danych , czy też np Visual C++ ^^ Również interesująca , wydaje mi się że poprzez Delphi można zachęcić ludzi do programowania , bo można to wszystko zobrazować ^^
mar3
Bywalec
Bywalec

Post przez mar3 »

Mam pomysł na kilka kursów związanych z C++:
- bazy danych SQLite z wykorzystaniem C++
- Allegro lub SDL
- Qt lub wxWidgets
- WinApi
- DirectX lub OpenGL
Czy jest szansa na wydanie jednego z proponowanych prze ze mnie kursów w najbliższym czasie?
Czy mógłby Pan zdradzić nad jakim kursem ma Pan zamiar pracować po kursie C#?
kamil831
Nowicjusz

Post przez kamil831 »

Ja osobiście byłbym zadowolony, gdyby na Pańskiej stronie pojawił się kurs: Java 2 Micro Edition (J2ME).
Znalezłem ten kurs na tylko jednej stronie, ale tam nie są fajne kursy.
Co Pan sądzi o nagraniu tego kursu w Pański super uczący sposób ?
Zgóry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Kamil.
mar3
Bywalec
Bywalec

Post przez mar3 »

Popieram kamil831.
kamil831
Nowicjusz

Post przez kamil831 »

Uważam że jeszcze przydałby się na Pańskiej stronie jakiś kurs praktycznego wykorzystania wszystkich języków programowania do tworzenia stron internetowych, to jest html, css, javascript, ajax, jquery, php, mysql itd.
Chodzi mi o kurs dla ludzi którzy przeszli przez te wszystkie kursy o tworzeniu stron, w którym pokazuje Pan jak krok po kroku zrobić ładną stronę, logowanie, funkcje itd.
Bo we wszystkich kursach programowania jak javascript są przykłady, ale chodzi mi o kurs w którym zostanie to wszystko wykorzystane i zaprezentowane na praktycznym przykładzie.
Mógłby Pan zrobić stronę podobną do videokurs.pl.
Uważam że tego kursu najbardziej tu brakuje :d
Pozdrawiam :D
Lenson
Bywalec
Bywalec

Post przez Lenson »

Jeżeli przebrniesz przez te wszystkie kursy , i zrozumiesz o co tak naprawdę w tym chodzi , cała ideologie danego języka , to myślę, że wiekszego problemu z połączeniem tego wszystkiego ze sobą nie bedzie problemu :)
Post Reply