Aplikacje RMI, Internacjonalizacja, aplikacje sieciowe, JEE

Dyskusje na temat Javy.
MonteChristo
Nowicjusz

Aplikacje RMI, Internacjonalizacja, aplikacje sieciowe, JEE

Post przez MonteChristo »

Witam!

Pana kursy są bardzo dobre ;) mniej więcej wiem z "czego" Pan się posiłkował pisząc kursy do Javy (Cornell & Horstmann) - genialna robota . Co nie zmienia faktu, że musiał Pan włożyć masę czasu na przeczytanie tego i przyswojenie (ja przerabiam aspekty zaawansowane ( Horstmana i Cornella ), lecz mimo to zamówiłem dodatkowo 2 kursy bo troszkę zamotali to w książce, strumienie, listy, listy dowiązane itp, wątki :shock: )
Mam takie pytanie, czy zamierza Pan stworzyć kurs dotyczący bardziej zaawansowanych, chodzi mi o aplikacje RMI, internacjonalizację czy aplikacje sieciowe.
Dodatkowo wydaje mi się, że dobry kurs JSP |& JSF 2.0 w połączeniu z servletami było by strzałem w "10" :d
Studenci na pewno by to kupowali ;) no a potem JSF+Hibernate to już nie mówię :)
(swoją drogą polecam książkę Pana Kiciora - Java EE 6 za 30zł jest wyjaśnione co i jak, niestety książka dla bardziej zaawansowanych użytkowników)
http://helion.pl/ksiazki/java_ee_6_prog ... javee6.htm

Jeżeli ktoś chce porównanie kursu Javy i "kursu Javy" to polecam poszperać na stronce Software Development Journal - poczujecie różnicę ;)

Wiem, że jest Pan zabiegany, kursów multum, musi Pan przeczytać sporo książek i ogarnąć temat, lecz jeżeli ma Pan czas i chęci to coś z Java EE będzie bankowo miało popyt ;)

Pozdrawiam
Morfidon
Administrator
Administrator

Re: Aplikacje RMI, Internacjonalizacja, aplikacje sieciowe,

Post przez Morfidon »

Witam,

Ciesze się, że podobają się Panu kursy :)

Jeśli chodzi o kursy z zaawansowanej Javy - prawdopodobnie takie powstaną (możliwe, że nie wszystkie tematy, które Pan wymienił), ale tak jak już wspominałem na forum - niestety mam tylko dwie ręce i niestety doba ma tylko 24h ;)

Aktualnie w planie jest Video Kurs C#.

Pozdrawiam serdecznie,

Arkadiusz Włodarczyk
MonteChristo
Nowicjusz

Re: Aplikacje RMI, Internacjonalizacja, aplikacje sieciowe,

Post przez MonteChristo »

Nie chcę tworzyć wątków na forum, ale przydatną rzeczą było by pokazanie użytkownikom w NB skrótów klawiaturowych.
Np po co pisać System.out.println(); , łatwiej napisać

Code: Zaznacz cały

sout 
i szybko nacisnąć TAB ;)
albo pola jako private static final int --->

psfi
i TAB i mamy to samo. Bardzo to przyspiesza ;) można to dołożyć do kursów jako dodatkowa lekcja.
Public static -

ps 
i TAB.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za bardzo dobre kursy :)
Post Reply