Witam serdecznie, jestem szczęśliwym nabywcą kursów xhtml i CSS oraz PHP, lecz mam pewien pomysł. Na jednej ze stron Widziałem fajną "opcję", mianowicie :
Była to podobna strona do tej, o podobnej tematyce i były dwie opcje zakupu, jedna z nich to zakup w formie kursów zapisanych na płycie DVD a drugi, który proponuje wprowadzić to właśnie oglądanie bezpośrednio ze strony. Osoba która zakupi kurs, miała by dostęp tylko i wyłącznie do danego kursu.(zalogowany użytkownik)
teraz płatności:
Bardzo dobra opcją płatności jest forma SMS(np. poprzez dotpay)
Co zyskuje klient?
- myślę że cena produktu była by mniejsza, gdyż nie otrzyma wersji "DVD" (czyli płyty na własność, lecz posiada dostęp do materiałów w formie "elektronicznej")
- wygoda (wysyła sms i od razu ma dostęp do danych materiałów)
- czas realizacji jest skrócony do minimum
- Dla Pana, Panie Arkadiuszu mniej pracy, gdyż wszystko będzie zautomatyzowane a wierzę że jest pan w stanie coś takiego stworzyć
- no i ostatni plusik który myślę jest istotny. Jeżeli filmy będą w formie elektronicznej, tj. bez możliwości pobierania materiału, uniknie Pan(na pewno w pewnym stopniu) umieszczania pańskich kursów na różnego rodzaju forach/warezach (tzw piraty)(mimo iż jest ich chyba znikoma ilość, ale zawsze coś).
Jeśli chodzi o mnie to taka opcja była by bardzoo wygodna, i na pewno nie tylko mnie by ona odpowiadała, płacilibyśmy po prostu mniej a było by wygodniej, (brak opłaty pocztowej, myślę troszkę tańsze kursy z powodu braku wysyłki w formie płyty DVD no i co najważniejsze szybkość realizacji była natychmiastowa). Zdaję sobie sprawę że forma sms daje panu pewnie ok. 50% ceny smsa która zostanie wysłana przez potencjalnego klienta, ale jak by ustawił np. 40zł za kurs to myślę że mimo to wiele osób by skorzystało (cena zależna od rodzaju kursu oczywiście).
To tak ode mnie;)
Pozdrawiam serdecznie
płatności / inna forma kursów
Re: płatności / inna forma kursów
Witam,
Już niedługo wprowadzę sprzedaż online, pracuję już nad nią od pewnego czasu, praktycznie jest już wszystko skończone, jeszcze muszę przygotować dla mnie panel administracyjny.
Na razie sprzedaży poprzez SMS nie będzie, mimo wszystko będzie automatyczna.
Pozdrawiam serdecznie
Już niedługo wprowadzę sprzedaż online, pracuję już nad nią od pewnego czasu, praktycznie jest już wszystko skończone, jeszcze muszę przygotować dla mnie panel administracyjny.
Na razie sprzedaży poprzez SMS nie będzie, mimo wszystko będzie automatyczna.
Pozdrawiam serdecznie