Witam!
Bardzo fajnym pomysłem było by utworzenie spisu ćwiczeń z c++, tz. utworzenie wątku w którym będą ćwiczenia do wykonania, ułożone od najprostszych do najtrudniejszych. Według mnie było by to bardzo pomocne w nauce języka c++
ćwiczenie 1
napisz program który wczyta 2 liczby i wyświetli je na ekranie ...
link do rozwiazania w osobnym wątku
ćwiczenie 2
..................................................
ćwiczenie 3
..............................................................
itd.
pozdrawiam
c++
Re: c++
Troche starszy post ale zgadzam się z Panem wyżej.
Bolączką kusów jest brak cwiczeń (zadań domowych). Nic nie zastąpi praktyki.
Ja korzystam jeszcze z innego kursu tam są wprawdzie jakieś zadania domowe
ale tylko na podsumowanie działu np. pętle.
Więc jeśli to nie problem Panie Arkadiuszu czy może Pan zacząć zamieszczać jakieś ćwiczenia.
Może jakaś nowa zakładka na stronie głównej z możliwością nadesłania swoich ćwiczeń.
Bolączką kusów jest brak cwiczeń (zadań domowych). Nic nie zastąpi praktyki.
Ja korzystam jeszcze z innego kursu tam są wprawdzie jakieś zadania domowe
ale tylko na podsumowanie działu np. pętle.
Więc jeśli to nie problem Panie Arkadiuszu czy może Pan zacząć zamieszczać jakieś ćwiczenia.
Może jakaś nowa zakładka na stronie głównej z możliwością nadesłania swoich ćwiczeń.
Re: c++
Witam,
Nie zauważyłem wcześniej tego topicu
Głównie po to stworzyłem video kurs C++ - Algorytmy - tam jest 40 ćwiczeń, które można wykonać samemu, gdy jest to za trudne można się wesprzeć lekcjami.
Proszę oto przykładowe nowe zadanie: "Napisz program, który po wpisaniu 4.29 wypisze: 'cztery złote dwadzieścia dziewięć groszy', program ma odmieniać przez przypadki".
Jeśli znajdę trochę czasu to stworzę do każdego poziomu lekcji jakieś zadanie, na razie niestety jestem zabiegany
Pozdrawiam serdecznie,
Arkadiusz Włodarczyk
Nie zauważyłem wcześniej tego topicu

Głównie po to stworzyłem video kurs C++ - Algorytmy - tam jest 40 ćwiczeń, które można wykonać samemu, gdy jest to za trudne można się wesprzeć lekcjami.
Proszę oto przykładowe nowe zadanie: "Napisz program, który po wpisaniu 4.29 wypisze: 'cztery złote dwadzieścia dziewięć groszy', program ma odmieniać przez przypadki".
Jeśli znajdę trochę czasu to stworzę do każdego poziomu lekcji jakieś zadanie, na razie niestety jestem zabiegany

Pozdrawiam serdecznie,
Arkadiusz Włodarczyk