Napisanie skrypti "zapamiętaj mnie"

Tutaj dyskutujemy o PHP oraz zgłaszamy i rozwiązujemy problemy dotyczące tego języka.
kunegundek
Początkujący
Początkujący

Napisanie skrypti "zapamiętaj mnie"

Post przez kunegundek »

Witam! Czy mógłby mnie ktoś nakierować jak napisać skrypt "zapamiętaj mnie"? ;) Wiem że do tego celu będzie trzeba użyć ciasteczek, ale co w nich zapisać i po powrocie co potem sprawdzać? Oczywiście żeby to też był bezpieczny sposób... ^^ Oczywiście nie chodzi mi właśnie o sam kod, ale o nakierowanie w jakim kierunku mam myśleć i co warto użyć.
Pozdrawiam! :>
Morfidon
Administrator
Administrator

Re: Napisanie skrypti "zapamiętaj mnie"

Post przez Morfidon »

Hej,

W Lekcjach dot. ciasteczek i sesji (20-23) pokazuje jak stworzyć logowanie, możesz to zrobić w identyczny sposób. W końcu logowanie to zapamiętywanie kogoś :)

Pozdrawiam!
kunegundek
Początkujący
Początkujący

Post przez kunegundek »

W sumie racja! :D Dzięki! :D
A i jakby co to chciałbym podziękować tutaj po raz setny za te kursy <3 Bardzo wiele się dzięki nim nauczyłem, teraz po powrocie do programowania <2 lata nic nie robiłem niestety, bo się zniechęciłem, głupie to...> to dzięki videokursom błyskawicznie przypomniałem sobie wszystkie ubytki w pamięci i rozpocząłem swój projekt! :D Nie przestawaj tego robić, niech ludzie mają kolejne takie świetne źródła do nauki. ;)
Morfidon
Administrator
Administrator

Post przez Morfidon »

Dzięki kunegundek za miłe słowa. Bardzo motywują do działania :) W razie ew. pytań wal śmiało!
kunegundek
Początkujący
Początkujący

Post przez kunegundek »

No ja mam nadzieję, chętnie kupię kolejne tak dobre kursy <a jak będą potrzebne to kupię te których nie mam, a już są>! ;) Myślę że mogę dość często teraz gościć w dziale związanym z php i mysql ewentualnie potem również z js, bo rzuciłem się od razu na głęboką wodę i piszę od podstaw całkiem ciekawy seriws który z założenia będzie mocno rozbudowany i na 100% będą się pojawiać trudności... ^^ A pewnie i kod do oceny podrzucę aby z perspektywy innej osoby zobaczyć czy jest on poprawny chociażby w kwestii bezpieczeństwa... :D Tak czy siak jeszcze raz dzięki i dobrze, że są tacy ludzie jak Pan! <3
Post Reply