Co to oznacza java

Dział poświęcony JavaScriptowi - tworzeniu dynamicznym stron WWW.
Gość

Co to oznacza java

Post przez Gość »

Witam znalazłem takie coś na stronie i nie wiem co to jest mógłbyś to objaśnić . Dziękuję

Code: Zaznacz cały

<script language="javascript"><!--
	var cName = 'ng4adnetcook';
	var nSrc = 'http://adnet.nuggad.net/rc?nuggn=413847152'
	var na_prof = '';function rC(){if(document.cookie){tV = document.cookie; if(tV.indexOf(cName+"=")!=-1){ p1 = tV.indexOf(cName+"=");p2 = tV.indexOf(",cookEnd");na_prof = tV.slice(p1+cName.length+1,p2);}}}  
	rC();

function nuggTopDomain(domain) { if(domain == undefined) domain = document.location.host; return document.location.host.replace(/([a-zA-Z0-9_-]+\.)*([a-zA-Z0-9_-]+\.[a-zA-Z0-9_-]+)$/, '.$2'); }
function setNuggCookie(N,V,L){now=new Date();tout=new Date(now.getTime()+L*86400000);document.cookie=N+"="+V+",cookEnd;expires="+tout.toGMTString()+";domain="+nuggTopDomain() + ";path=/;";};

function inNugg() { 
	if (arguments.callee.done) return; arguments.callee.done = true;if (_timer) {clearInterval(_timer);_timer = null;};if( document.createElement && document.childNodes ) {var nSc = document.createElement('script');nSc.setAttribute('src',nSrc);nSc.setAttribute('type','text/javascript');document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(nSc); }};if (document.addEventListener) {document.addEventListener("DOMContentLoaded", inNugg, false);};if (/WebKit/i.test(navigator.userAgent)) {var _timer = setInterval(function() {if (/loaded|complete/.test(document.readyState)) {inNugg();}}, 10);}
	/*@cc_on @*/
	/*@if (@_win32)
		document.write("<script id=__ie_onload defer src=javascript:void(0)><\/script>");
		var script = document.getElementById("__ie_onload");
		script.onreadystatechange = function() {
			if (this.readyState == "complete") {
				inNugg(); // 
			}
		};
	/*@end @*/
	window.onload = inNugg;
--></script>
Edited: Używaj znaczników code
Morfidon
Administrator
Administrator

Re: Co to oznacza java

Post przez Morfidon »

Co takiego wymaga objaśnienia?

Dwie pierwsze funkcję powinny być proste, ostatnia funkcja korzysta z: http://javascript.about.com/library/bldom19.htm

Aby zrozumieć 3 funkcję musisz poczytać o JavaScript DOM.

PS Jeżeli chcesz otrzymać pomoc etc. to staraj się, aby mi to nie zajmowało dużo czasu, tzn. sformatuj cały ten kod, aby był czytelny oraz używaj na przyszłość znaczników "code". Jeżeli się prosi pomoc, to trzeba szanować osobę / osoby pomagające ;) M.
Gość

Post przez Gość »

Rozumiem a czy tego trzeba się nauczyć na pamięć czy zwyczajnie można to skopiować na swoją stronę. Jestem początkującym :( więc proszę o wyrozumiałość.
Morfidon
Administrator
Administrator

Post przez Morfidon »

Nie wiem, czy można skopiować to na stronę, zwykle kody chronione są prawami autorskimi, musisz zapytać się osoby, która to stworzyła.

Pisanie skryptów / algorytmów nie jest nigdy na pamięć, można na wszystko "wpaść" samemu ;)
Post Reply