Witam,
jestem początkującym programistą i chciałbym za pomocą C# i Xaml stworzyć aplikację która obsługiwałaby np. sprzedaż książek.
Moje pytania są następujące:
1. Czy istnieje możliwość stworzenia trzech okien w Xaml'u? Mam tu na myśli np Okno powitalne(z możliwością zalogowania)+Okno 'operacyjne'(gdzie będzie można dokonać zakupu) + okno administratora.
2. W pierwszym pytaniu nawiązałem do logowania. Wiem że najnowszy Xmal posiada Kontrolkę PasswordBox. Prosiłbym o wskazówki co do jej wykorzystania.
Okno powitalne
Re: Okno powitalne
Hej,
1. Tak - lekcja 41
2. Na ile jesteś początkującym? Oglądnąłeś już cały kurs? Bo nie wiem jak bazować odpowiedź
Pozdrawiam
1. Tak - lekcja 41
2. Na ile jesteś początkującym? Oglądnąłeś już cały kurs? Bo nie wiem jak bazować odpowiedź

Pozdrawiam
Znam podstawy programowania. Oglądałem również videokursy poświęcone programowaniu w c# i xaml. Mam jednak problemy przy powiązywaniu poszczególnych kontrolek z bazą danych SQlite. Przykładowo mając w bazie stworzony rekord o nazwie hasło, jak do niego przypisać passwordbox, aby hasło wpisane do owej kontrolki spowodowało otworzenie panelu adminstrtora. Rozumiem że owe zagadnienie nie było poruszane podczas kursu, jednak proszę o pomoc z tym przypadkiem.
Po wpisaniu poprawnie hasła i kliknięciu na przycisk (wywołujesz event) sprawdzasz czy zostało wpisane poprawnie korzystając z instrukcji warunkowej if) i odpalasz panel administracyjny.