Witam zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie, chciałbym pobrać cześć innej strony w dokładnie jednego z div-ów, a następnie wyświetlanie go u siebie na innej stronie czy można to zrobić w PHP ?
Np. Jak bym chciałbym aby to działało.
Mam dwie swoje strony ale aby nie spamować wykorzystam inne popularne linki robię coś takiego aby pokazać o co mi chodzi .
kod mojej strony z sekcji body obszar jaki mnie interesuje
<?
$import = 'http://www.interia.pl/tutaj własnie jakiś id diva do zaimportowania '; // czy w ogolę ściągniecie w taki sposób jest możliwe ?
?>
<div> <? echo $import ?></div>
Ps. Arku przydała by się odświeżona wersja kursu php 5.3 to 2009 jednak mamy 2015 i 5.6 . Acha i gorąca prośba, kursy są super ale proszę poświecić więcej czasu w tutrialu na wyjaśnienia jak coś działa,dlaczego działa bo wiesz jak ktoś wie jak działa wędka i jak jej używać wie jak i kiedy z niej korzystać.
Pobieranie zawartości diva z innej strony
Re: Pobieranie zawartości diva z innej strony
Hej,
Tak, skorzystaj z biblioteki curl:
http://php.net/manual/en/book.curl.php
Kurs PHP zostałyby nagrany dzisiaj identycznie - bez najmniejszej zmiany. PHP na serwerach hostingowych w większości wypadków ma dalej wersję 5.3 - bardzo rzadko ma 5.4, które prawie nic nie wniosło.
Staram się zdecydowanie jak najbardziej wyjaśniać co jest skąd i po co istnieje. Jednak sam PHP w sobie jest prawie niczym specjalnym bez MySQL. Jak chcesz praktyczniejszy PHP + Javascript to dużo materiału znajdziesz w video kursie AJAX.
Pozdrawiam
Arek
Tak, skorzystaj z biblioteki curl:
http://php.net/manual/en/book.curl.php
Kurs PHP zostałyby nagrany dzisiaj identycznie - bez najmniejszej zmiany. PHP na serwerach hostingowych w większości wypadków ma dalej wersję 5.3 - bardzo rzadko ma 5.4, które prawie nic nie wniosło.
Staram się zdecydowanie jak najbardziej wyjaśniać co jest skąd i po co istnieje. Jednak sam PHP w sobie jest prawie niczym specjalnym bez MySQL. Jak chcesz praktyczniejszy PHP + Javascript to dużo materiału znajdziesz w video kursie AJAX.
Pozdrawiam

Arek
Cholerka mój anielski nie być aż tak dobry ;-) może Arku dograsz odcinek z curlem ;-) chętnie dokupię bo trochę słyszałem o tej bibliotece i widzę , że można ja ciekawie wykorzystywać . A nie planujesz może tutriali z AngularJS ?
W tym momencie aktualizuję kurs Javascript - jest już ponad 50 lekcji.
Niestety muszę najpierw skończyć to co zacząłem. Jako programista nie ominie Cię nauka angielskiego. Jest ogrom materiału po ang., którego nie ma po polsku. Polecam do nauki portale duolingo.com oraz memrise.com - uwierz nauka j. angielskiego zwróci Ci się prędzej czy później, a i przy okazji będzie milej czytać się filmy :-)
Jeśli chodzi o AngularJS prawdopodobnie zrobię z niego kurs jak się zrobi jeszcze bardziej rozpoznawalny
Pozdrawiam
Niestety muszę najpierw skończyć to co zacząłem. Jako programista nie ominie Cię nauka angielskiego. Jest ogrom materiału po ang., którego nie ma po polsku. Polecam do nauki portale duolingo.com oraz memrise.com - uwierz nauka j. angielskiego zwróci Ci się prędzej czy później, a i przy okazji będzie milej czytać się filmy :-)
Jeśli chodzi o AngularJS prawdopodobnie zrobię z niego kurs jak się zrobi jeszcze bardziej rozpoznawalny

Pozdrawiam