Ja rozumiem Panie Arku ze ma pan rację, osobiście mi to nie przeszkadza bo ja taki z natury jestem niepoukładany i tez tak widzę kod. Co do samej treści kodu http://wklej.org/id/1489141/
Szczerze powiedziawszy znam go juz na pamięć i jak bym miał zauważyć błąd to już bym to zrobił, siedzę nad tym kilka dni i dlatego proszę o pomoc. Ja po prostu czegoś tu nie rozumiem z tym zwracaniem tablic, bo dlaczego przy trzecim przejściu w pętli zmienna jest zwracana a przy poprzednim gdzie pętla również zwróciła jakąś zmienna to już nie.
$_GET nie pobiera zmiennej w każdym przypadku.
Re: $_GET nie pobiera zmiennej w każdym przypadku.
Już wiem gdzie jest problem. Po prostu przy tym "drugim razie" on nie zwracał żadnej zmiennej, przez ta linijkę
która była prawidłowa, ale nie adekwatna do tego przykładu.
Tam po prostu powinna być dwójka jeżeli chciałem zwrócić dane z kategorii wstecz.
Tak czy inaczej dziękuje za czas, cierpliwość i pomoc : ).
Code: Zaznacz cały
if (count($categoriesAndPages) == ($i + 1))
Tam po prostu powinna być dwójka jeżeli chciałem zwrócić dane z kategorii wstecz.
Tak czy inaczej dziękuje za czas, cierpliwość i pomoc : ).

Ja też jestem niepoukładany ale w realu. W programach staraj się pisać jasno -> teraz rozumiesz co napisałeś, za 1 miesiąc lub więcej wrócisz do kodu i będziesz płakał

Jeszcze takie male pytanko, no bo w kodzie wiem jak to zrobić by zrobić ten pagenizator, ale jak z tego .htaccessa zrobić by jak wpisuję zmienną w linku to on ja normalnie czytał?
Co to znaczy "normalnie" czytać?
Jeśli chcesz mieć więcej niż jedną zmienną to musisz całkowicie zmienić .htaccess jeśli oto chodziło?
Kod jest wykonywany zawsze tak jak został napisany i jest czytany tak jak został napisany.
Podaj przykład. Pamiętaj, że Ty nad swoim kodem siedziałeś ileś tam czasu i masz wszystko ogarnięte, ja pomimo tego, że mam większe doświadczenie gdy się patrzę na Twój kod ew. Twój tekst to nie kojarzę "Twoich definicji" tak jak Ty. Musisz zawsze wczuć się w osobę, która będzie odpowiadać.

Kod jest wykonywany zawsze tak jak został napisany i jest czytany tak jak został napisany.
Podaj przykład. Pamiętaj, że Ty nad swoim kodem siedziałeś ileś tam czasu i masz wszystko ogarnięte, ja pomimo tego, że mam większe doświadczenie gdy się patrzę na Twój kod ew. Twój tekst to nie kojarzę "Twoich definicji" tak jak Ty. Musisz zawsze wczuć się w osobę, która będzie odpowiadać.
.htaccess jest przygotowany przez Ciebie , z niego korzystałem i w ten sposób ukladałem Cms : ) Chodzi mi o to że teraz co nie wpiszę np. strona.pl/costam/ktostam/ to co jest po pl/ daje sobie do zmiennej $page. nawet jeżeli zrobie tak strona.pl/costam/ktostam/?zmienna=ss to on tą zmienna po prostu sobie nie widzi że to zmienna i jest ona przypisana do zmiennej $page='costam/ktostam/?zmienna=ss' . Chce po prostu ze jak napiszę po ukośnikach zmienną to on elegancko ja przeczyta bez względu na liczbę kategorii.
No to jeśli chcesz aby ją widziało to czemu nie dodasz jej do reguły z .htaccess? Połącz swoją regułą z tą co już istnieje, tzn. jak napotka na zmienną, którą nazwałeś $zmienna to zapisz ją w $2 i odpowiednio przepisz w miejsce, które Ci odpowiada. Teraz .htaccess traktuje $page jako całość no bo w .htaccess jest zapisane, że wszystko co po $page jest przepisane za jednym razem.