Macromedia Dreamweaver
Macromedia Dreamweaver
Witam co sadzicie o tym programie Macromedia Dreamweaver warto w nim pisac strony??
Re: Macromedia Dreamweaver
Jest na pewno prościej, ale każde programy ułatwiające pisanie na tak dużą skalę generują dużo zbędnego kodu...
No tak ale nie trzeba korzystac ze wszystkich ulatwien jakie sa dostepne, w tym programie. Morfidon a z jakiego programu ty korzystasz. Szukam czegos uniwersalnego tak zeby z xhtml mozna bylo pzeskoczyn na php i na javascript slyszalem ze macromedia jest najbardziej popularna wsrod webmasterow.
Jak potrzebuje zrobić coś na szybkiego to korzystam z ConText'a / Crimson Editor'a i to mi wystarcza. Jeżeli biorę się za coś poważniejszego to Aptana Studio. Ja nie lubię jak mi się coś generuje, lubię pisać i tworzyć po własnej myśli 
Mam takie pytanko jeszcze
odnośnie przegladarek ie8 i firefox 3,5 interpretuje dobrze ta moja strone http://www.bibliotekaradzyn.plnatomiast w starszych przegladarkach wyglada ona (ta strona) co najmniej beznadziejnie, jak sobie radzisz z tym, np w macromedia jest taka opcja ktora wykrywa znaczniki i atrybuty ktorych dana przegladarka nie interpretuje, działa to podobnie jak walidator.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Piszę głównie strony pod IE7+, firefox 2.0+, google chrome, opera, a reszta niech sobie zmieni w końcu przeglądarki
W IE6 robię tak, aby to się trzymało kupy, ale nie zwracam na to wielkiej uwagi, żeby wszystko było cudowne. Świat idzie do przodu, przeglądarki też, pora zmieniać starocie...