Witam. Przedstawiam jakie kursy chciałbym widzieć na stronie Videokurs.pl
- Kurs tworzenia na Android
- Kurs tworzenia gier w Javie/HTML5/PHP
- Kurs Wordpress - obsługa, tworzenie motywów, tworzenie wtyczek
- Kurs kryptografii ?
Fajnie by było, gdyby któryś z wymienionych kursów pojawił się w przyszłości na stronie.
Myślę, że takie kursy prędzej czy później będą już niedługo wracam do pracy pełną parą. Także zapraszam do zapisywania się do Newslettera Pierwszy w kolejności - kurs CSS3
Ja bym chciał widzieć następujące kursy na naszej platformie UML, Projektowanie Axure, JAVA JEE, Algorytmy szyfrowania, Bezpieczeństwo systemów koputerowych, Programowanie Bash, programowanie Power Shell i kurs windows server. To takie moje uwagi.
Mogę się założyć, że kurs ZF2 byłby niesamowicie popularny, bo póki co mamy tylko jedną książkę w helionie na ten temat. Powoli wszystkie firmy zaczynają przechodzic na ten framework, z tego co słyszałem i zaobserowałem ostatnimi czasy, ale sam zf też jeszcze będzie utrzymany przy życiu przez długi czas. Nowość będzie wymieniała i wypierała staroć.
Wydaje mi się, że także brakuje tutaj jakiegoś videokursu frameworka php, np. tj: symfony, zend, symfony2, zend2, cakephp, codeigniter, kohana ... etc.
Ja dołączę się do prośby kursu tworzenia motywów (przede wszystkim) i wtyczek (ewentualnie) do WordPressa. Bardzo lubię ten CMS i chętnie bym się nauczył o nim coś więcej.
Ja bym najchętniej widział kurs tworzenia aplikacji na Androidzie, ponieważ chciałbym w najbliższych miesiącach wypuścić aplikację wg. mnie bardzo przydatną użytkownikom.
Ja chciałbym zobaczyć kurs GUI w C++.
Niby jest do tego C# i Java, ale mi zależy na szybkości i wieloplatformowości.
C# ~~ 50x wolniej działa niż C++
Java ~~ 500x wolniej działa niż C++
C# jest dedykowany głównie na windowsa, a ja chciałbym by moje aplikacje były kierowane głównie do użytkowników Linuxa, win na drugim miejscu.
Poza tym do tworzenia używam Linuxa, więc w używaniu C# mam dużą przeszkodę, której nie miałbym przy programowaniu C++.
Pozdrawiam.