Problem z serverem
-
- Początkujący
Problem z serverem
Mam problem z tym vertrigo. nie działa mi localhost/, i jak chce dać projekt w netbeans i zapisać go w katalogu www tego servera to pisze ża folder jest nie zapisywalny, próbuję mu odznaczyć opcję tylko do odczytu ale zaraz się zaznacza.
Da się to jakoś inaczej zrobić, może założę sobie jakiś darmowy server i od razu na nim działać?????????????
Da się to jakoś inaczej zrobić, może założę sobie jakiś darmowy server i od razu na nim działać?????????????
Re: Problem z serverem
Zainstaluj vertrigo nie na dysku C. Lub też zmień ustawienia dostępu do folderu dla użytkownika z którego korzystasz.
-
- Początkujący
a jak to zmienić??
Znajdź folder www.
Właściwości -> zakładka "zabezpieczenia" -> Edytuj -> Wybór swoje konta -> Wszystko na zezwalaj
Właściwości -> zakładka "zabezpieczenia" -> Edytuj -> Wybór swoje konta -> Wszystko na zezwalaj
-
- Początkujący
Też nie pomaga
Źle to robisz, więc zainstaluj najprościej na innym dysku. Metoda, którą podałem działa na 100%.
-
- Początkujący
na innym dysku pisze że są problemy z portami.
Spróbuj w takim razie EasyPHP (jest bardzo podobne) lub też musisz ustawić w routerze / firewallu, który blokuje porty aby tego nie robił. Pamiętaj by nie mieć włączonego skype.
-
- Początkujący
udało mi się to zrobić dopiero na webserv, muszę dac localhost:8080. ale za to phpMyAdmin coś nie chce mi działać.
Jak tworzę tabele normalnie to jest ok, ale jak chce wpisać zapytanie w sql to są problemy.
W formularzu brakuję wartości
niemożna przenieść fokusu na format, ponieważ jest on niewidoczny, nie włączony lub jego typ nie akceptuje fokusu.
a wklejam to
a jak dam tak przy tym komunikacie, to piszę syntax error gdzieś w pobliżu drugiej lini.
Jak tworzę tabele normalnie to jest ok, ale jak chce wpisać zapytanie w sql to są problemy.
W formularzu brakuję wartości
niemożna przenieść fokusu na format, ponieważ jest on niewidoczny, nie włączony lub jego typ nie akceptuje fokusu.
a wklejam to
Code: Zaznacz cały
CREATE TABLE klienci4
(
id INT UNSIGNED AUTO_INCREMENT,
imie VARCHAR(20) NOT NULL,
nazwisko VARCHAR(30) NOT NULL,
login VARCHAR(30) NOT NULL,
haslo VARCHAR(15) NOT NULL,
wiek TINYINT NULL DEFAULT NULL,
ref VARCHAR(100) NULL DEFAULT NULL COMMENT 'Skąd przyszli klienci',
PRIMARY KEY(id)
)
a jak dam tak przy tym komunikacie, to piszę syntax error gdzieś w pobliżu drugiej lini.
Spróbuj dodać tabelę 'ręcznie' poprzez formularz tak jak to działa - wtedy powinno wygenerować kod jaki został stworzony - porównaj go z tym co tu napisałeś i sprawdź czym się różni.
Kwerenda którą napisałeś powinna działać prawidłowo.
Z ciekawości spróbuj skorzystać z tej kwerendy do tworzenia tabeli korzystając z mysql_query w php.
Nie do końca rozumiem o co chodzi Ci z formularzem?
Kwerenda którą napisałeś powinna działać prawidłowo.
Z ciekawości spróbuj skorzystać z tej kwerendy do tworzenia tabeli korzystając z mysql_query w php.
Nie do końca rozumiem o co chodzi Ci z formularzem?