Masz pomysł?
Re: Masz pomysł?
Mysle ze jakis standardowy kodek do Divix i bedzie dzialac. W razie co sluze pomoca prosze przeslac plik testowy a ja odpale na swoim odtwarzaczu. Jak na nim bedzie dzialac to na 95% innych tez.
Pozdrawiam
Karas007
Pozdrawiam
Karas007
Jeśli się mogę wtrącić do przerabiania kursu na format dvd czy vcd, svcd to jest dużo programów do przerabiania, nawet kiedyś znalazłem darmowy program do przerabiania takich plików na wszystkie rodzaje telefonów komórkowych. Fajna sprawa he
Witam !
A ja podrzucę pomysł na kolejny kurs o PHP programowanie obiektowe na jakimś fajnym przykładzie np prosty CMS czy coś w tym stylu. Nigdzie nie ma takiego kursu a by się przydał.
A ja podrzucę pomysł na kolejny kurs o PHP programowanie obiektowe na jakimś fajnym przykładzie np prosty CMS czy coś w tym stylu. Nigdzie nie ma takiego kursu a by się przydał.
w rzeczy samej, żeby dobrze programować gry trzeba nie tylko posiąść umiejętność programowania od podstaw na Pascal'u ale również również mieć obcykaną matematykę.
Kolega studiuje informatykę na politechnice gdańskiej i jego konikiem jest właśnie pisanie gier i strasznie się emocjonuje jakimś obracaniem macierzy trójwymiarowych
pojęcia nie mam o co chodzi, ale wierzę mu
i właśnie ten kurs chciałem zaproponować, ale widzę, że nie muszę
i w ogóle wszelkie kursy matematyczne będę brał w każdej ilości
Kolega studiuje informatykę na politechnice gdańskiej i jego konikiem jest właśnie pisanie gier i strasznie się emocjonuje jakimś obracaniem macierzy trójwymiarowych
pojęcia nie mam o co chodzi, ale wierzę mu
i właśnie ten kurs chciałem zaproponować, ale widzę, że nie muszę
i w ogóle wszelkie kursy matematyczne będę brał w każdej ilości
Witam!
A teraz nad jakim kursem/jakimi tematami z Javy bedzie Pan pracowal?
Pozdrawiam
Karas007
A teraz nad jakim kursem/jakimi tematami z Javy bedzie Pan pracowal?
Pozdrawiam
Karas007
Witam,
Aktualnie pracuję nad odnowieniem video kursu C++. Później mam w planie parę innych kursów, właściwie to kilka matematycznych.
Jeżeli wrócę do Javy to będzie to na pewno najpierw programowanie sieciowe, a później bazy danych...
Pozdrawiam serdecznie,
Arkadiusz
Aktualnie pracuję nad odnowieniem video kursu C++. Później mam w planie parę innych kursów, właściwie to kilka matematycznych.
Jeżeli wrócę do Javy to będzie to na pewno najpierw programowanie sieciowe, a później bazy danych...
Pozdrawiam serdecznie,
Arkadiusz

Mam pomysł na video kurs Adobe flash
Czy słyszał ktoś o jakimś kursie video na temat C# i platformy .net, ASP albo ADO.net. Jeżeli tak to bardzo proszę o infromację. Może właśnie taki kurs by się przydał. Również jestem za kursem OpenGl. Jednak chyba i tak jest trochę dla mnie za późno, bo za pół roku bronię pracę inżynierską z OpenGl'a a wiele z niego jeszcze nie umiem. Właśnie szukam takich kursów. Są video tutoriale, ale wszystkie po angielsku. COMBIDATA organizuje szkolenia przez internet z .net. Są dobre. Są tam też filmiki instruktażowe. Jednak to nie to samo co kurs video. Mam jeszcze taki pomysł, żeby na koniec każdej lekcji były jakieś ćwiczenia do wykonania przez oglądającego. Ja jestem mało kreatywny i gdybym dostał jakiś pomysł prostego ćwiczenia, to miałbym motywację do pisania programów samemu. Obejrzałem już prawie wszystkie kursy video pana Arkadiusza i czekam na następne.
Aha chciałem jeszcze zaznaczyć że OpenGl to już dosyć wiekowa biblioteka. Myślę że bardziej przyszłościowym kursem, który starczy na lata będzie XNA. Jest on w Polsce jeszcze mało popularny ze względu na małą dostępność informacji na jego temat w języku polskim, ale chętnie bym się jego nauczył. No i działa bezproblemowo pod .net. OpenGl i DirectX jest trochę bardziej skomplikowany przy dostosowywaniu środowiska programistycznego. XNA instalujesz i wszystko działa bezproblemowo. Tylko jakbym znał komendy. Może ktoś zna jakieś kursy o XNA?

Hmm ciekawe... ciekawe, poczytałem trochę o tym XNA, zobaczymy, dorzucę go do długiej listy produkcji 

Witam,
Ja jeszcze wtracil bym pare propozycji odnosnie Javy, temat javabeans , xml i java, formatowanie, likalizacja i internacjonalizacja, JNI, RMI no i ta J2EE sie prosi:) Pozdrawiam
Ja jeszcze wtracil bym pare propozycji odnosnie Javy, temat javabeans , xml i java, formatowanie, likalizacja i internacjonalizacja, JNI, RMI no i ta J2EE sie prosi:) Pozdrawiam