Tworzę sobie stronę z formularzem, gdzie mam pola dodawanie dynamicznie za pomoca jquery - np. całe wiersze tabeli.
W momencie przeładowania strony, chciałabym aby te dodane wiersze zostały, wraz z ustawionymi wartościami.
Próbowałam podczepić się pod obsługę zdarzenia submit, czyli zwracałam sobie false, ale to jednak nie działa. Pomimo tego wiersze te znikają, dlaczego. Przecież przejmuję obsługę tego zdarzenia.
$('#id_formularza').submit(
function ()
{
return false;
});
Dane prawidłowo ładują mi się do tablicy sesji, ale jak przejąć obsługę tego zdarzenia.
Oglądałam sobie lekcję z chatem z jquery i tak ta podmiana działa prawidłowo w takiej formie.
Przeładowanie strony.
Re: Przeładowanie strony.
Żeby zostały muszą być gdzieś zapisane. W lekcji poświęconej chatu zapisuje dane w bazie danych. Tutaj również musisz gdzieś te dane zapisać np. w pliku XML i sprawdzić czy plik .xml dla osoby odwiedzającej strony już nie istnieje. Jako podpowiedź możesz identyfikować kogoś po identyfikatorze sesji. Pamiętaj, że jeśli regenerujesz sesję to również musisz zmienić to w pliku .xml
Ok, czyli jak przywrócić po przeładowaniu poprzednie dane to muszę sprawdzać przy ładowaniu strony, czy czegoś mi nie zapisali , np ja zapisuję do tablicy sesji, więc jak coś jest to mogę na podstawie tych danych sobie to odtwarzać?
Czy jest jakiś sposób dotarcia do tej tablicy $_SESSION przez jquery?
Jak nie to znaczy, że muszę robić sobie posta w jquery i wtedy sprawdzać ?
Czy jest jakiś sposób dotarcia do tej tablicy $_SESSION przez jquery?
Jak nie to znaczy, że muszę robić sobie posta w jquery i wtedy sprawdzać ?
Gdy korzystasz z ajaxa, to łączysz się z plikiem .php to co zwróci plik .php to możesz z tego skorzystać w javascript. A w pliku .php możesz wykonywać również operacje na $_SESSION.