wpisalem taki kod do NetBeans-a i jak chcialem sprawdzic to nawet mi nie wyskoczyl formularz zebym mogl wpisac poprawne haslo i login...tylko od razu "jestes zalogowany"....o co chodzi?
przed sekunda znaazlem rowniez wyjscie z tej sytuacji. Powiedz mi Morfidon dlaczego tak jest ze to co pokazales w lekcjach u mnie nie dziala? chodzi oto ze we wszystkich powyzszych wrunkach dodawales :
W drugim warunku mialem ze jesli $login i $password sa rowne ralf i qqqq to zaloguje i nie chcial logowac...w dodatku wyrzucal blad Undefinied variable wiec zmienilem to na powyzsza postac i dziala wszystko poprawnie.....dlaczego tak jest ze tobie to dziala a mi nie??
Sprawdzałem kod jeszcze raz i w sumie jeśli na początku otworzyłeś sesje tak jak było to pokazane w lekcji wszystko powinno być w porządku. Musisz przede wszystkim pamiętać o poniższym kodzie przy otwarciu sesji w przeciwnym wypadku wywala notatki od serwera:
No i jeszcze jeśli już sesja została otwarta i nigdzie jej nie zamykasz to zawsze będziesz zalogowany do momentu wyłączenia przeglądarki lub też skorzystania z "Wyloguj" o ile taką opcję dodajesz.
Nie zauważyłem operatora przypisania, oczywiście to jest błąd. Notice to z ang. ostrzeżenie - to nie jest błąd. To miejsce w którym może ew. spowodować nieprawidłowe, nieprzewidziane działanie programu. Jest to ostrzeżenie dla programisty aby uważał, jeśli stosuje tego typu praktyki. W tym wypadku chodzi oto, że każdą zmienną teoretycznie przed porównaniem powinno się zainicjalizować jakąś domyślną wartością. PHP jednak tego nie wymaga, choć ostrzeże, że może być porównywana wartość "undefined". W naszym wypadku to nie przeszkadza.
jawa korzystaj ze znaczników code, gdy wklejasz kod źródłowy.