program..problem....

Tutaj dyskutujemy o PHP oraz zgłaszamy i rozwiązujemy problemy dotyczące tego języka.
jawa
Bywalec
Bywalec

program..problem....

Post przez jawa »

Zainstalowalem NetBeansa i vertrigo .Gdy Tworze nowy projekt w Netbeans-ie i chce jako zrodlo wybrac folder vertrigo....wyskakuje ze nie mozna ....i nie ma buttona "dalej" aby zakonczyc proces tworzenia pliku....dodam ze mam system 7 64bit...
tajger
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: program..problem....

Post przez tajger »

jeśli masz kurs PHP zakupiony to w 19 lekcji w 10 minucie jest to wyjaśnione.. mam nadzieję że to jest ten problem bo ja np. na XP pracuje i jest OK

czyli skopiuj ściężkę docelową twojego folderu w katalogu na której wyświetlasz dokumenty i je tam tworzysz czyli /www/nazwa_folderu/
u mnei ta ścieżka jest taka: C:\Program Files\VertrigoServ\www\nauka_php
i teraz wejdż do commandera
URUCHOM>CMD> i wpisz:
attrib -r -s "twoja ścieżka docelowa folderu"

..już powinno działać.. jeśli nie to PPM na folder (np. u mnie to jest nauka_php) > Zabezpieczenia > Użytkownicy > Edytuj > Użytkownicy > i zaznacz wszystko na zezwalaj
Zawsze walcz do końca i nigdy się nie poddawaj!
Morfidon
Administrator
Administrator

Post przez Morfidon »

W win 7 mimo, że jesteś administratorem to nim w pełni nie jesteś... z tego powodu musisz dać prawym przyciskiem na folder www i ustawić dla Użytkowników "zezwalaj" na wszystko lub zainstalować vertrigo nie na dysku C:\Program files...
jawa
Bywalec
Bywalec

Post przez jawa »

Dzieki sliczne..wystarczylo zezwolic we wlasciwosciach:-) pozdro
Post Reply