Mam pytanie.
Zakupiłem parę płytek z czego zrobiłem sobie stronkę w html/css ( zwykła strona www ) . Chciałbym ją połączyć z takim forum jak to phpbb3, aby była widoczna tylko dla zalogowanych z forum.
Nie wiem jak mam to zrobić
Ma ktoś jakieś pomysły ?
Mam kurs php, i takich rozwiązań tam nie ma.
Nie ma? Jeśli ktoś jest zalogowany to wyświetlasz zawartość. Jeśli nie jest to nie wyświetlasz. W kursie jest zrobiony panel logowania się i wyświetlanie zawartości w zależności od tego, czy użytkownik jest zalogowany, czy też nie.
Problem polega na tym, że musisz znaleźć w setkach plików phpbb3 w którym miejscu znajduje się kod odpowiedzialny za wyświetlanie zawartości.
Pamiętaj również, że bez MySQL sobie nie poradzisz.
Morfidon napisał(a):W kursie jest zrobiony panel logowania się i wyświetlanie zawartości w zależności od tego, czy użytkownik jest zalogowany, czy też nie.
Mozna wiedzieć w jakiej lekcji , w spisie treści nie ma
Nie chcę sobie przeskakiwać z lekcji do lekcji, na razie zajmuję się HTML/CSS na perfekt.
Morfidon napisał(a):bez MySQL sobie nie poradzisz
Tego kursu jeszcze mi brakuje , ale nabędę niebawem
Z tą nauką nie ma problemu, widzę po tym forum że są gorsi ode mnie
Po prostu potrzebuje przebić się między kursami w potrzebie chwili, z tego co widzę pomocy tutaj nie dostanę
TEMAT MOŻNA SKASOWAĆ.
Ja na razie skończyłem 19 lekcję i muszę jeszcze potrenować i funkcje napisać, a czasu mało troszkę więc tak myślę że jutro już to skończę... możemy razem się uczyć jesli chcesz.. danymi lekcjami i np. wymieniać się przykładami tym samym sprawdzać jak ty pisałeś/ja itd.. bez praktyki nie da się niczego osiągnać