Problem z IE

Dział poświęcony JavaScriptowi - tworzeniu dynamicznym stron WWW.
Szymon123
Początkujący
Początkujący

Problem z IE

Post przez Szymon123 »

Witam serdecznie
Mam taki problem: IE blokuje mi wszystko co napisze w JavaScript ze względów bezpieczeństwa czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak rozwiązać ten problem??
Morfidon
Administrator
Administrator

Re: Problem z IE

Post przez Morfidon »

Klikasz na pasek z ostrzeżeniem i tam będzie coś dotyczącego tego, aby się tym nie przejmowała (to chyba działa tylko jednorazowo). Z tego co wiem dla plików lokalnych windows ma większe ograniczenia.

Możesz spróbować wejść w opcje i zmniejszyć w zakładce "zabezpieczenia" zabezpieczenia.
Szymon123
Początkujący
Początkujący

Post przez Szymon123 »

Czyli nie ma magicznego kodu który by to wyłączył?? Hmm pytam bo gram sobie w taką gierkę lord of ultima i tam nie wyskakuje żaden komunikat:) wydaje sie ze jest duzo na javascripcie.
Podobnie gdy wchodze na strone videokurs.pl z IE to tez nie ma zadnego komunikatu. Natomiast jak odpalam za pomoca IE np własne skrypty lub te z kursu no to mam komunikat.
Morfidon
Administrator
Administrator

Post przez Morfidon »

Możliwe, że tak jest, ponieważ odpalasz strony na swoim komputerze, nie na czyimś serwerze, tutaj "czujność" zabezpieczeń IE jest domyślnie podniesiona.
Szymon123
Początkujący
Początkujący

Post przez Szymon123 »

Dzieki wielkie za odpowiedzi. Załozyłem sobie dwa darmowe serwery: na republice i jakis vixo. Skrypt rolover nie realizuje sie poprawnie poniewaz nie ma zadnego efektu tylko widac cały czas jeden obrazek, natomiast ie nie wyrzuca ostrzezenia. czy zna ktos jakies darmowe serwery obsługujace javascript??
Morfidon
Administrator
Administrator

Post przez Morfidon »

Poza skryptem musisz również "wrzucić" wszystkie obrazki z taką ścieżką jaka jest używana w skrypcie.

Javascript działa po stronie przeglądarki, nie wymaga żadnego serwera.
Szymon123
Początkujący
Początkujący

Post przez Szymon123 »

Hmm http://edward.vixo.pl/ mam teraz cos takiego na firefox działa natomiast w IE ciagle ładuja sie obrazki :(
Post Reply