Sprawdzanie formularzy cd tym razem php
Sprawdzanie formularzy cd tym razem php
Witam w dziale JS pisalem o sprawdzianiu formularzy ok działa tak jak chciałem, ale wolałbym aby jeszcze dane zostały sprawdzane w php bo np ktoś ma wyłaczony js i dlatego przydałoby sie jeszcze w php to zabezpieczyć, nie chodzi mi o sam kod zabezpieczeń ale jak zrobić aby kod php wykonywał się po submicie a nie przed( jeśli w osobnym pliku byłby sam kod php to bym to sam zrobił), ale wszystko ma się znajdować w jednym pliku zeby bałaganu nie było;p
Re: Sprawdzanie formularzy cd tym razem php
Kod PHP po interpretacji wszystkiego zmieniany jest w HTML i koniec.
Żeby znów skorzystać z PHP trzeba
- przeładować stronę od nowa, co dzieje się po tym, gdy przesyłamy kogoś przy pomocy atrybutu u kluczu action na jakąś stronę, gdzie powinna być walidacja (może być to ta sama strona).
- lub skorzystać z AJAXA, wtedy można zrobić walidację w każdej chwili, nawet gdy user nic nie kliknie z pomocą PHP.
Żeby znów skorzystać z PHP trzeba
- przeładować stronę od nowa, co dzieje się po tym, gdy przesyłamy kogoś przy pomocy atrybutu u kluczu action na jakąś stronę, gdzie powinna być walidacja (może być to ta sama strona).
- lub skorzystać z AJAXA, wtedy można zrobić walidację w każdej chwili, nawet gdy user nic nie kliknie z pomocą PHP.
Re: Sprawdzanie formularzy cd tym razem php
hmm nie bardzo rozumiem, u mnie jest tak, że jeszcze nic nie kliknę a skrypt w php juz sprawdza czy pola formularza są puste czy nie