Co dalej ???
Co dalej ???
Witam własnie rozpoczynam kurs video Xhtml, kurs bardzo fajnie zrobiony metoda lopatologiczna wytlumaczone wszystko
tylko co dalej myśląc o robieniu jakiś fajnych stronek co bys mogł polecic jako nastepny krok Php, java script ....

Re: Co dalej ???
Witam,
Dziękuje za zapytanie
Jako następny krok do tworzenia stron WWW polecam:
PHP - który udynamicznia naszą stronę
MySql - który sprawia, że możemy zapisywać pewne dane (informacje) w bazie danych na naszym serwerze.
JavaScript - który sprawia, że potrafimy bez odświeżania strony osiągnąć całkiem fajne efekty, jest to jeszcze mocniejsze udynamicznianie naszej strony. Przykładem może być nasz sklep internetowy: http://czescidozaluzji.pl/czesci-do-zal ... ekgontasmy.
Jako dodatek warto poznać AJAX, XML, Flash, Smarty.
Pozdrawiam,
Arkadiusz
Dziękuje za zapytanie

Jako następny krok do tworzenia stron WWW polecam:
PHP - który udynamicznia naszą stronę
MySql - który sprawia, że możemy zapisywać pewne dane (informacje) w bazie danych na naszym serwerze.
JavaScript - który sprawia, że potrafimy bez odświeżania strony osiągnąć całkiem fajne efekty, jest to jeszcze mocniejsze udynamicznianie naszej strony. Przykładem może być nasz sklep internetowy: http://czescidozaluzji.pl/czesci-do-zal ... ekgontasmy.
Jako dodatek warto poznać AJAX, XML, Flash, Smarty.
Pozdrawiam,
Arkadiusz
No fajne te pzreskakiwanie miedzy obrazami bez odświeżania:) rozumiem że nastepny krok polecał byś PHP? Jeszcze mam takie pytanko bede robił stronke dla biblioteki w małej miejscowosci zacząć robic strone w xhtml czy od razu css przyznaje sie ze jestem laiekiem w tym temacie zawsze chciałem tworzyć strony nawet kupiłem kilka książek ale sa zbyt nudne
cała ksiazka to kody nie da sie tego czytac a na wszystkich forach zawsze pisza ze podstawa to html. Mysle ze najlepiej bedzie zaczac od css i sobie troche uproscic zycie
A i jeszcze jedno jak to jest z tym bezplatnym kontem chodzi mi o to czy nikt sie nie przyczepi ze w nazwie strony biblioteki bedzie nazwa.strefa.pl
DZieki za odpowiedz
pozdrawiam Artur

DZieki za odpowiedz
pozdrawiam Artur
A i dam ci rade zabezpieczaj plytki zeby nie mozna bylo kopiowac zawartosci plyty, bo szkoda twojej pracy a zawsze znajdzie sie jakis los co bedzie chcial czerpac z tego korzysci . Pozdro
Tak uważam, że PHP jest dobrym językiem do poznania jako następny.
XHtml i CSS są to dwa języki które są nieodłączne, stosuje się je razem. Radzę Ci poznać PHP i MySql zanim zaczniesz robić taką stronę, uprości Ci to bardzo jej tworzenie, a na pewno w przyszłości jej edycję.
Przepraszam, ale nie wiem dokładnie o co Ci chodzi z nazwą biblioteki?
Jeżeli chodzi o zabezpieczenia, jedynym możliwym zabezpieczeniem jakiejkolwiek płyty są prawa autorskie, które ta płyta posiada... Nie ma uniwersalnego zabezpieczenia przed kopiowaniem płyt.
Można jeszcze w pewnym miejscu naciąć płytę, ale tak nie wolno
Pozdrawiam,
Arkadiusz
XHtml i CSS są to dwa języki które są nieodłączne, stosuje się je razem. Radzę Ci poznać PHP i MySql zanim zaczniesz robić taką stronę, uprości Ci to bardzo jej tworzenie, a na pewno w przyszłości jej edycję.
Przepraszam, ale nie wiem dokładnie o co Ci chodzi z nazwą biblioteki?
Jeżeli chodzi o zabezpieczenia, jedynym możliwym zabezpieczeniem jakiejkolwiek płyty są prawa autorskie, które ta płyta posiada... Nie ma uniwersalnego zabezpieczenia przed kopiowaniem płyt.
Można jeszcze w pewnym miejscu naciąć płytę, ale tak nie wolno

Pozdrawiam,
Arkadiusz
Z ta biblioteka chodziło mi o to czy wykorzystanie serwisu interia do stworzenia stronki biblioteki nie łamie jakis zasad. Takie pytanie czy php jest w jakis sposob powiazane z html chodzi mi o to czy warto sie zaglebiac w ogole w html czy od razu zaczac php ???
HTML i CSS to taki szablon graficzny strony, bez niego nie ma strony internetowej. PHP i HTML też się łączą, nawet w tym samym pliku o takim samym rozszerzeniu. Aby pliki z kodem PHP i kodem HTML były oddzielnie tworzy się szablony przy pomocy Smarty (ale nie jest to obowiązkowe).
Nie jestem pewien czy łamie jakieś zasady, ale uważam, że warto założyć serwer gdzie indziej (na jakimś płatnym serwerze), jeżeli ma być to stronka biblioteki. Na płatnych serwerach nie masz takiego małego limitu transferu danych, oraz masz więcej miejsca do dyspozycji na swoją stronę, a co najważniejsze możesz używać PHP, MySql oraz posiadasz najczęściej panel PhPMyAdmin. Płatny serwer to w dniu dzisiejszym tylko około 50 zł na rok, więc warto
Reasumując warto zagłębić się w HTML przed przystąpieniem do PHP.
Pozdrawiam,
Arkadiusz
Nie jestem pewien czy łamie jakieś zasady, ale uważam, że warto założyć serwer gdzie indziej (na jakimś płatnym serwerze), jeżeli ma być to stronka biblioteki. Na płatnych serwerach nie masz takiego małego limitu transferu danych, oraz masz więcej miejsca do dyspozycji na swoją stronę, a co najważniejsze możesz używać PHP, MySql oraz posiadasz najczęściej panel PhPMyAdmin. Płatny serwer to w dniu dzisiejszym tylko około 50 zł na rok, więc warto

Reasumując warto zagłębić się w HTML przed przystąpieniem do PHP.
Pozdrawiam,
Arkadiusz
Tak wiec mysle ze 1 stronke stworze w Xhtml zeby troche poznac ten jezyk, jedynie pozniej jak juz naucze sie php (pewnie nie predko) to ja zmodyfikuje. A no i musze Cie pochwalic dobre kursy robisz zanim kupiłem u Ciebie, kupiłem dla porownania w innej firmie 2 kursy tamte sa nudne i czytane, w dodatku jakiegos przestarzalego oprogramowania uzywali tak wiec napewno next kurs PHP kupie twojego autorstwa
Pozdrawiam Artur
Pozdrawiam Artur
Ja tez przyznam sie szczerze ze kupiłem kurs innego autorstwa dla zwiekszenia wiedzy ale jak usłyszałem głos i w ogóle ..... to jak by ktoś był ROBOTEM i prowadził ten kurs. Nie wiem co ludzie chcieli przez to pokazać, może jacy są orginalnii albo co ???? My potrzebujemy właśnie języka jaki używa Arek, czyli
" przyjaznego " łatwego, prostego i przede wszystkim elastycznego. Kupiłem też niedawno kurs SQL jednego kolesia ale naprawdę masakra. Koleś tak przeciąga że szok. Na każde słowo trzeba czekać od 10 do 15 sek. Normalnie rabunek w biały dzień. Szkoda że w ogóle prowadził ten kurs. Jeśli ktoś będzie kupował to radze nie kupować tego kursu z SQL, tylko to co ma Arek POZDRAWIAM.
" przyjaznego " łatwego, prostego i przede wszystkim elastycznego. Kupiłem też niedawno kurs SQL jednego kolesia ale naprawdę masakra. Koleś tak przeciąga że szok. Na każde słowo trzeba czekać od 10 do 15 sek. Normalnie rabunek w biały dzień. Szkoda że w ogóle prowadził ten kurs. Jeśli ktoś będzie kupował to radze nie kupować tego kursu z SQL, tylko to co ma Arek POZDRAWIAM.
Wie ktos moze jak zrobic zeby po kliknieciu na odsyłacz nie otwierała sie nowa strona tylko na tej samej stronie informacja dokladnie chodzi mi o cos takiego http://www.wbp.olsztyn.pl/~mgbpdm/ zrobiłem tabelke mam juz szkielet strony tylko zastanawiam sie jak zrobic po lewej stronie w MENU pzryciski np Aktualnosci zeby nie przeskakiwalo do nowej strony a pokazywalo w tej samej ????