Masz pomysł?
Re: Masz pomysł?
Tak oczywiście bez tabelek się nie obejdzie. Tak samo poznamy w następnej części np. JFileChooser, o którym nie mówiłem wcześniej bo praktycznie nie było większego sensu. Wszystko powoli, byle dokładnie 

Ja bym jeszcze dodal nowe rzeczy ktore zostaly dodane w nowej wersji java(adnotacje, generycznosc, statyczne importy itd).
Pozdrawiam
Karas007
Pozdrawiam
Karas007
Czytajac forum wpadlem na jeszcze jeden pomysl.... Aby przy jakims kursie www, zebys powiedzial pare slow na temat pozycjonowania 

Ja mam pomysł na video kurs Java tworzenie gier, który by opisywał jak można tworzyć gry 2d w Javie, a może później video kurs tworzenie gier 3d. który by uczył grafiki 3D
Czy zrobi Pan video kurs PHP programowanie gier albo C++ programowanie gier
Aby zrobić porządnie kursy dotyczące programowania gier komputerowych, muszę najpierw omówić podstawy matematyki i dojść do przynajmniej macierzy, aby mieć czyste sumienie
Dodatkowo brakuje jeszcze kursów z zakresu pewnych bibliotek. Kiedyś takie kursy prawdopodobnie się pojawią, będą powiązane z językiem C++ lub też Java... Jednak w tym roku proszę się nie spodziewać kursów dotyczących tworzenia gier komputerowych.

Witam,
mam taki mały problem - zakupiłem 3 kursy i chciałbym je oglądać na dvd - z komputera mi się źle ogląda.
Proszę mi powiedzieć w jaki sposób mogę przekodować pliki avi, tak, aby otwierały się w stacjonarnym dvd - aktualnie dvd mi nie czyta tych plików. Pozdrawiam
mam taki mały problem - zakupiłem 3 kursy i chciałbym je oglądać na dvd - z komputera mi się źle ogląda.
Proszę mi powiedzieć w jaki sposób mogę przekodować pliki avi, tak, aby otwierały się w stacjonarnym dvd - aktualnie dvd mi nie czyta tych plików. Pozdrawiam
Hmm wybrał Pan zły dział... na razie nie przenoszę, aby znalazł Pan odpowiedź.
Nie wiem jak wygląda sprawa ze stacjonarnym dvd bo niestety takowego nie posiadam. Video Kursy są przeznaczone do użytku na komputerze.
Aczkolwiek istnieje taka możliwość przegrania plików .avi z Pana płyt na nowe płyty.
Tu ma Pan link jak przerobić: http://forum.cdrinfo.pl/f13/instrukcja- ... nie-37839/ avi na(s)vcd, a tutaj:
http://www.searchengines.pl/index.php?a ... =38&t=1976 trochę programów, które mogą się przydać.
Pozdrawiam serdecznie
Nie wiem jak wygląda sprawa ze stacjonarnym dvd bo niestety takowego nie posiadam. Video Kursy są przeznaczone do użytku na komputerze.
Aczkolwiek istnieje taka możliwość przegrania plików .avi z Pana płyt na nowe płyty.
Tu ma Pan link jak przerobić: http://forum.cdrinfo.pl/f13/instrukcja- ... nie-37839/ avi na(s)vcd, a tutaj:
http://www.searchengines.pl/index.php?a ... =38&t=1976 trochę programów, które mogą się przydać.
Pozdrawiam serdecznie

Witam,
Tez mam ten problem i jest to problem ze stacjonarne odtwarzacze nie czytaja tego formatu w jakim sa zakodowane kursy. Trzeba to sobie czyms przekonwerterowac do przyjaznego naszemu odtwarzaczu formatu. Ogolnie to fajny pomysl zeby kursy byly przyjazdne stacjonarnym odtwarzaczom bo mozna by ogladac i na bierzaco pisac a ta kto trzeba skakac miedzy oknami, zatrzymywac, wracac itd;) Przy okazji jakie tematy bedzie obejmowal nastepny kurs o Javie i kiedy ew. sie ukaze?
Pozdrawiam
Karas007
Tez mam ten problem i jest to problem ze stacjonarne odtwarzacze nie czytaja tego formatu w jakim sa zakodowane kursy. Trzeba to sobie czyms przekonwerterowac do przyjaznego naszemu odtwarzaczu formatu. Ogolnie to fajny pomysl zeby kursy byly przyjazdne stacjonarnym odtwarzaczom bo mozna by ogladac i na bierzaco pisac a ta kto trzeba skakac miedzy oknami, zatrzymywac, wracac itd;) Przy okazji jakie tematy bedzie obejmowal nastepny kurs o Javie i kiedy ew. sie ukaze?
Pozdrawiam
Karas007
Hmm zastanowię się nad tym, może dałoby się zrobić wersję na stacjonarny odtwarzacz... Następny kurs Java ma już stworzonych 12 lekcji, na razie obejmuje zagadnienia z sychronizacji, kolekcji oraz omawia typy generyczne. Co jeszcze w nim zawrę? zobaczymy prawdopodobnie bardzo dokładnie jeszcze "popieszczę" te tematy
Kiedy wyjdzie? prawdopodobnie w następnym miesiącu.