witam chodzi mi o lekcje
Lekcja 34 - Strony w bazie danych z ładnymi URL
czy to dziala tak ze bede mial w bazie osobna tabele np url i dam bedzie nazwa np przyladowy-news i to tak dziala ze usuwa polskie znaki i dodajr do bazy w ten sposob potem php pobiera to i jest z adresu np news.php?id=20 i zmienia na np news/przykladowy-news
ps jak tak nie ma na kursie tak to to jest dobry sposob
ps2 pytam bo chcialem kupic a nie wiem na jakiej zasadzie dziala to
Lekcja 34 - Strony w bazie danych z ładnymi URL
Re: Lekcja 34 - Strony w bazie danych z ładnymi URL
Ty wymyślasz URL w bazie danych, content etc. a reszta już się sama dzieje. Nie usuwa polskich znaków.
no ale jak nie usune z bazy polskich znakow co bedzie skrypt php to robil czy jak
ps co myslisz o dodaniem nowego pola w tabeli pod nazwa np url i tam beda nazwy z usunietymi polskimi znakami
ps2 nie jestem bardzo dobrym programista php to nie chce stosowac zaawansowanych skryptow
ps co myslisz o dodaniem nowego pola w tabeli pod nazwa np url i tam beda nazwy z usunietymi polskimi znakami
ps2 nie jestem bardzo dobrym programista php to nie chce stosowac zaawansowanych skryptow
Jeśli znasz PHP i MySQL z moich kursów to zrozumiesz tą lekcję. Ale musisz również dobrze znać mod_rewriting o którym mówię wcześniej w kursie pozycjonowania.
"co myslisz o dodaniem nowego pola w tabeli pod nazwa np url i tam beda nazwy z usunietymi polskimi znakami"
takie pole istnieje, ale same polskie znaki się nie usuwają, Ty wpisujesz tam z góry URL, który chcesz zamiast czegoś nieprzyjemnego dla bota.
"co myslisz o dodaniem nowego pola w tabeli pod nazwa np url i tam beda nazwy z usunietymi polskimi znakami"
takie pole istnieje, ale same polskie znaki się nie usuwają, Ty wpisujesz tam z góry URL, który chcesz zamiast czegoś nieprzyjemnego dla bota.
ok wielkie dzięki