Interfejsy Kolekcyjne
Interfejsy Kolekcyjne
O czym trzeba pamiętać implementując jakiś interfejs kolekcyjny, które metody jeszcze trzeba zaimplementować, które interfejsy jeszcze, aby wszystko działało jak powinno.
Re: Interfejsy Kolekcyjne
Dla mnie działa wszystko tak jak powinno, gdy się kompilujetrusiekpt napisał(a):O czym trzeba pamiętać implementując jakiś interfejs kolekcyjny, które metody jeszcze trzeba zaimplementować, które interfejsy jeszcze, aby wszystko działało jak powinno.

A tak na poważnie, jest to zbyt ogólne pytanie. To jak coś powinno działać określa każdy programista według własnego uznania.
Tak wiem, że to jest bardzo ogólne pytanie.
Chodzi mi, że dostaje przykładowo do napisania program, w którym mam zdefiniować nowy typ kolekcyjny rozszerzający AbstractSet class. To aby ten mój nowy typ działał jak kolekcja to co powinienem jeszcze zaimplementować, nie wiem np. interfejs Iterable, może metody equals(), toString(), HashCode(), czy coś jeszcze innego.
Chodzi mi, że dostaje przykładowo do napisania program, w którym mam zdefiniować nowy typ kolekcyjny rozszerzający AbstractSet class. To aby ten mój nowy typ działał jak kolekcja to co powinienem jeszcze zaimplementować, nie wiem np. interfejs Iterable, może metody equals(), toString(), HashCode(), czy coś jeszcze innego.
Najlepiej takie, które mają się przydać do takiego zbioru.trusiekpt napisał(a):Tak wiem, że to jest bardzo ogólne pytanie.
A czym w ogóle jest zbiór, kolekcja? Zadaj sobie najpierw te pytanie.
Swoją drogą oglądałeś video kurs aspekty zaawansowane, bo nie jestem pewien na jakim poziomie jesteś.