Witam wszystkich nie wiem czy w dobry dziale jestem jak co to proszę o przenoszenie go w inne miejsce.
Problem mój polega na tym że>
Jak stworzyć wyszukiwarkę żeby wyszukiwała tylko zdjęcia na stronie które będą wgrywane
z panelu admina nie z internetu gotowce co trzeba wykorzystać.
Jaki cms proponujecie wykorzystać płatny darmowy czy jednak sam stworzyć taki. Chodzi tylko o
wstawianie zdjęć do strony głównej i do podstron a dokładnie tymi zdjęciami będą logotypy.
Jak stworzyć wyszukiwarkę zdjęć?
Re: Jak stworzyć wyszukiwarkę zdjęć?
Lekcja 15 video kursu mysql - wykorzystaj np. FullText Search, zrób dodatkowe pole np. opis zdjęcia...
Fajnie tylko że ja nie chce do każdego zdjęcia wykonywać opis
Chce aby wyglądało to tak wrzucam zdjęcia na serwer mam jej na stronie a w wyszukiwarce po wpisaniu frazy mogę znaleźć te zdjęcie akurat.
Myślę że bez cms się obejdzie wykorzystam po prostu serwer.
zdjęcia będą umieszczane w bazię danych bo może być ich dosyć sporo.
Chce aby wyglądało to tak wrzucam zdjęcia na serwer mam jej na stronie a w wyszukiwarce po wpisaniu frazy mogę znaleźć te zdjęcie akurat.
Myślę że bez cms się obejdzie wykorzystam po prostu serwer.
zdjęcia będą umieszczane w bazię danych bo może być ich dosyć sporo.
a którego kursu to dotyczy bo trochę nie zrozumiałem?
[url=Lekcja 15 - FullText Search, Index, wyszukiwarka wiadomości z forum - 31 min i 5 s]
[url=Lekcja 15 - FullText Search, Index, wyszukiwarka wiadomości z forum - 31 min i 5 s]
Kurs MySQL poprawiłem linka.focus napisał(a):a którego kursu to dotyczy bo trochę nie zrozumiałem?
A że niby po czym ma szukać jak nie po opisie? Przecież komputer nie domyśli się, że na zdjęciu znajduje się kot, czy mysz

Zauważyłem że to akurat ten kurs 
A jeżeli chodzi o tamto to roboty będzie co niemiara jeżeli będę chciał wstawić nowe zdjęcia

A jeżeli chodzi o tamto to roboty będzie co niemiara jeżeli będę chciał wstawić nowe zdjęcia