Od dzisiaj będę tworzył w miarę mojego wolnego czasu kursy dla początkujących z zakresu programowania oraz tworzenia stron WWW. Zacznę od pisania kursu dotyczącego Javy.
Wiadomo, że kursów tego typu w internecie jest wiele, lecz najcześciej są pisane niezrozumiałym językiem lub też po prostu są po angielsku

Jednak moje kursy będą różniły się czymś szczególnym, czymś naprawdę bardzo ważnym. Wszystkie kursy będą tworzone nie tylko przeze mnie, czyli przez osobę, która zna się na danym temacie - ja będę liczył tutaj na pomoc całej społeczności, którą mam nadzieję, że razem wspólnie wkrótce zbudujemy

Plan jest taki, że ja będę pisał lekcje sam lub też z kimś kto nie zna się na danym temacie, a po jej napisaniu oraz opublikowaniu będę edytował tyle razy, ile razy ktokolwiek będzie miał wątpliwości dotyczące pewnego aspektu lekcji lub też po prostu nie będzie czegoś rozumiał. Za każdym razem, gdy zobaczę taki post, będę edytował oraz próbował wyjaśnić coś w sposób jeszcze prostszy.
Podaję link do strony: http://videokurs.pl/blog.php oraz zachęcam do udzielania się

Pierwsze lekcja wyszła dzisiaj: Jak się uczyć informatyki?
Pozdrawiam,
Arkadiusz