Hem nie podziękowałem jeszcze za świetne kursy. Przyszły niedawno i naprawdę dzięki nim zrozumiałem kilka spraw z którymi miałem problemy.
Teram mam pytanko o bazę MySQl ale w sumie to dotyczy wszystkich rzeczy połączonych przez JDBC.
teraz pobieram dane z bazy, zapisuje je do tablicy i tą tablicę wyświetlam w Gui.
Czy robić to w ten sposób czy tworzyć obiekt (formatkę) który będzie przechowywał te dane z bazy?
Mysql
Re: Mysql
Cieszę się, że kursy się podobają 
To gdzie pokażesz te pobrane dane, jest Twoją dobrą wolą
Jeśli chodzi o sposoby pobierania jest ich naprawdę bardzo wiele, trudno o tym powiedzieć w paru zdaniach, kiedy w książkach piszą na ten temat setki stron. Zależy to od sytuacji / potrzeb itp. itd.
Pamiętaj, że tworząc tablice zajmujesz więcej pamięci, jednak zwiększasz przyszłościowo szybkość programu. Jeżeli co chwile zadajesz pytania do bazy danych to zmniejszasz szybkość programu, aczkolwiek zmniejszasz użycie pamięci. To wszystko zależy od tego co chcesz uzyskać

To gdzie pokażesz te pobrane dane, jest Twoją dobrą wolą

Jeśli chodzi o sposoby pobierania jest ich naprawdę bardzo wiele, trudno o tym powiedzieć w paru zdaniach, kiedy w książkach piszą na ten temat setki stron. Zależy to od sytuacji / potrzeb itp. itd.
Pamiętaj, że tworząc tablice zajmujesz więcej pamięci, jednak zwiększasz przyszłościowo szybkość programu. Jeżeli co chwile zadajesz pytania do bazy danych to zmniejszasz szybkość programu, aczkolwiek zmniejszasz użycie pamięci. To wszystko zależy od tego co chcesz uzyskać