kurs Java NetBeans- lekcja demo

Masz jakieś pomysły? sugestie? Podziel się!
gzt
Nowicjusz

kurs Java NetBeans- lekcja demo

Post przez gzt »

Witam,

Swietny pomysl. Moim zdaniem takie lekcje to swietny sposob aby uczyc innych bez potrzeby uczesczania do klasy.
Mam jednak pare uwag glownie dotyczacych poprawy jakosci glosu oraz utrzymania czystosci jezyka polskiego. Nie jestem polonista ale moja profesor od jez. polskiego wbijala mi do glowy tyle razy aby dbac o jezyk, ze musze ten temat podniesc na tymze forum. Wyobrazam sobie ile bledww znajdzie prawdziwy polonista :), moze warto poprosic o korekte tekstu przed jego nagraniem ??
Oczywiscie ja pisze bez uzycia polskich czcionek za co przepraszam i mam nadzieje ze bledy pokazane moga Panstwo usunac.

Takie slowa jak : "wlanczac" czy "zamklo" nie istnieja w jezyku polskim.
Podobnie nie mozna powiedziec ze "tam pisalo" ale nalezy to zamienic na : " bylo albo jest napisane".

Mysle ze napisanie skryptu przed wystapieniem i nagraniem glosu moze bardzo pomoc w poprawie jakosci kursu.
Jeszcze raz gratuluje pomyslu i apeluje o zmiany kotre napewno poprawia jakosc calego kursu.

Pozdrawiam
Grzegorz
Morfidon
Administrator
Administrator

Re: kurs Java NetBeans- lekcja demo

Post przez Morfidon »

Witam,

Dziękuje za sugestię, aczkolwiek nie skorzystam z czytania z kartki. Z czasem na pewno mój język mówiony ulegnie poprawie. Prawdopodobnie w nowszych kursach np. pozycjonowania stron widać sporą poprawę.

Gdybym zaczął czytać z kartki kursy straciłby swój unikalny sposób przekazu. Ja kursy nagrywam "na żywca", nie korzystam z dodatkowych pomocy. Wystarczy oglądnąć jakikolwiek kurs, gdzie czytają z karki i zobaczyć jak łatwo można "zanudzić się na śmierć". Moim celem jest przekazywanie wiedzy w sposób efektywny, raz na zawsze (korzystając z metod skojarzeniowych), dokładny, zrozumiały, przyjazny dla ucha i przede wszystkich nienudny.

Staram się podchodzić fair do Klientów, dlatego też wcześniej udostępniam próbne pełne lekcje, aby przed zakupem można było ocenić zawartość merytoryczną kursów ;)

PS temat na forum był już poruszany: http://videokurs.pl/forum/pogawedki/glos-t44.html W.

Pozdrawiam serdecznie,

Arkadiusz Włodarczyk
gzt
Nowicjusz

Re: kurs Java NetBeans- lekcja demo

Post przez gzt »

Dziekuje za odpowiedz.
Moja wypowiedz nie miala absolutbie zadnego podtekstu "krytyki dla krytyki" a sadze ze jest to bardzo udany pomysl i realizacja rowniez.
Jeszcze raz gratuluje pomyslu przygotowania w jezyku polskim tego materialu, jego prezentacji oraz dostepnosci.
pozdr.
Post Reply